Vlaams Belang furieus op MR: “Hét bewijs dat zij grenzen noch schaamte kennen” Politiek
Politiek

Vlaams Belang furieus op MR: “Hét bewijs dat zij grenzen noch schaamte kennen”

Vlaams Belang furieus op MR: “Hét bewijs dat zij grenzen noch schaamte kennen”

Koning Filip heeft voormalig premier Charles Michel donderdag tot minister van Staat benoemd en daar is het Vlaams Belang allesbehalve mee opgezet.

In een persbericht laat de extreemrechtse partij weten dat zij vinden dat Michel de hoofdverantwoordelijke was voor een totaal ontspoorde begroting en voor de meer dan waanzinnige immigratiepolitiek. “In principe wordt de eretitel ‘minister van Staat’ echter voorbehouden voor de politici die van enig staatsmanschap blijk hebben gegeven”, klinkt het.

“Charles Michel werd voor de titel van minister van Staat voorgedragen door zijn partijgenote Wilmès, de dame die als minister van Begroting mee verantwoordelijk was voor het rampzalige begrotingsbeleid in dit land, maar het dankzij Charles Michel met haar 16.000 voorkeurstemmen kon schoppen tot eerste minister."

Geen schaamte

“Het Vlaams Belang stelt vast dat de politieke zelfbediening bij de MR voor de zoveelste maal grenzen noch schaamte kent, en dat politieke onkunde in dit land beloond wordt. Het lijkt ons dan ook stilaan tijd om de eretitel van minister van Staat en de Kroonraad af te schaffen, zoals dat trouwens zou horen in een parlementaire democratie”, besluit de partij.

Populair

Laatste nieuws