Vlaams Belang trekt aan alarmbel: "We zijn in oorlog" Politiek
Politiek

Vlaams Belang trekt aan alarmbel: "We zijn in oorlog"

Vlaams Belang trekt aan alarmbel: "We zijn in oorlog"

Het Vlaams Belang doet enkele concrete voorstellen na de nieuwste islamistische terreuraanslagen in Wenen. “We moeten zo snel mogelijk het oppakken en uitzetten van radicale moslims en permanente grenscontroles organiseren”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang).

"Het probleem benoemen lukt sommigen nog steeds niet”, reageert Depoortere. “In zijn bericht van medeleven slaagt eerste minister De Croo (Open Vld) er niet eens in de islam te vermelden”.

Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang-fractie) is het daarmee eens: “Die politici die nu de gebeurtenissen in een mededeling betreuren, gaan morgen weer over tot de orde van de dag: het pamperen van de islam en het bestrijden van zogenaamde haatboodschappen van extreemrechts op het net.”

"De islamisering van onze samenleving heeft ervoor gezorgd dat we voor het eerst in 70 jaar opnieuw in een oorlogssituatie zijn terechtgekomen”, vervolgt Van Langenhove. “En moslimterrorisme zoals in Wenen is een radicale strategie om deze islamisering nog te bespoedigen.”

Uitzetting van geradicaliseerde Moslims

Concreet pleit het Vlaams Belang voor de uitzetting van geradicaliseerde moslims, het stopzetten van subsidiëring van de islam en voor permanente grenscontroles. Ook moeten politie en opsporingsdiensten meer middelen krijgen voor terreurbestrijding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws