David Dehenauw heeft geen leuk nieuws te melden: “Vanaf dan verwachten we dagen aan een stuk buien” Royalty
Royalty

David Dehenauw heeft geen leuk nieuws te melden: “Vanaf dan verwachten we dagen aan een stuk buien”

David Dehenauw heeft geen leuk nieuws te melden: “Vanaf dan verwachten we dagen aan een stuk buien”

2021 is de natste zomer die ons land kende sinds het begin van de metingen in 1833. De zon scheen ook minder dan anders en alleen de temperatuur zat rond het gemiddelde.

“We hebben bijna het ene lagedrukgebied na het andere gehad en weinig of geen hogedrukgebieden, misschien op een periode begin juni na”, verklaart David Dehenauw in het ‘VTM NIEUWS’. “Dat betekent dat we ook altijd neerslag hebben gehad, of toch heel veel.”

Kansen op buien

In juni, juli en augustus hadden we 14 zomerse dagen met 25 graden of meer. Normaal zijn dat zo’n 23 dagen. De vraag is of we nog een nazomer mogen verwachten. “Donderdag tot en met zaterdag beloven aangename dagen te worden met temperaturen vooraan in de 20 graden en met vaak ook veel zon”, zegt David.

“Later - zondag of maandag - nemen de kansen op buien dan weer toe en dat voor meerdere dagen, dus ik zou vooral profiteren van de komende dagen”, aldus David. Of, zoals Stef Wauters het verwoordt: “Conclusie? Rotzomer.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws