Expert volksgezondheid slaat alarm: “Kankerpatiënten annuleren hun afspraken uit angst om naar het ziekenhuis te gaan” Royalty
Royalty

Expert volksgezondheid slaat alarm: “Kankerpatiënten annuleren hun afspraken uit angst om naar het ziekenhuis te gaan”

Expert volksgezondheid slaat alarm: “Kankerpatiënten annuleren hun afspraken uit angst om naar het ziekenhuis te gaan”

Kankerpatiënten zijn enorm bang om besmet te worden met het coronavirus. Ze vrezen dat zij door hun behandeling kwetsbaarder zullen zijn, en zeggen zelfs hun afspraken in het ziekenhuis af om zeker niet in contact te komen met corona.

Omdat de gezondheidszorg zich nu vooral focust op de coronapatiënten, lopen de kankerbehandelingen niet altijd zoals gepland. “Behandelingsschema’s van patiënten moeten soms aangepast worden, omdat er rekening gehouden moet worden met de problemen van immuniteit”, zegt volksgezonheidsexperte dokter Pia Cox van All.Can bij 'Het Journaal' op Eén.

“Maar we zien ook dat patiënten zélf soms hun afspraken annuleren, uit schrik om naar het ziekenhuis te gaan.” Daarom stelt dokter Cox voor om kankerpatiënten prioritair te testen. Zij benadrukt ook dat er dringend een plan gemaakt moet worden om opnieuw de zorg op te starten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws