Geert Molenberghs maakt zich grote zorgen: “Pas als het te laat is, gaan we dit ontdekken” Royalty
Royalty

Geert Molenberghs maakt zich grote zorgen: “Pas als het te laat is, gaan we dit ontdekken”

Geert Molenberghs maakt zich grote zorgen: “Pas als het te laat is, gaan we dit ontdekken”

Nergens anders is er zoveel viruscirculatie als bij de lagereschoolkinderen. Volgens Geert Molenberghs houdt het minder testen van deze groep een enorm risico in.

“Ik maak me grote zorgen”, zegt de biostatisticus in Het Nieuwsblad. “Nauwelijks een vierde van de besmette kinderen op de lagere school heeft symptomen. Je gaat besmettingen onopgemerkt laten passeren en dat op het moment dat de curve door het dak schiet. Pas als het te laat is, gaan we de uitbraken ontdekken.”

“De incidentie op de lagere school ligt in de buurt van de 1.500. Voor heel België is dat 500”, merkt Molenberghs op. “De lagere school heeft een motoreffect, daar kunnen we niet omheen. Dat komt omdat daar het niet gevaccineerde segment van onze samenleving samenzit."

"De horeca, de kappers, de reizigers, … elke sector heeft zich in deze pandemie al geviseerd gevoeld", klinkt het. "We kijken naar alle cijfers en zien vandaag dat de hoogste incidentie zich voordoet in de lagere scholen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws