Groot probleem voor 400 Vlaamse scholen aan het begin van het schooljaar Royalty
Royalty

Groot probleem voor 400 Vlaamse scholen aan het begin van het schooljaar

Groot probleem voor 400 Vlaamse scholen aan het begin van het schooljaar

Door een leveringsprobleem zullen tussen 350 en 400 Vlaamse scholen het schooljaar zonder schoolboeken beginnen. De Nederlandse leverancier, Cloudwise, zoekt naar oplossingen.

Directeur Jeroen Cooman van de stedelijke basisschool van Denderwindeke, zei tegen VRT Nieuws: “Begin juli zou er geleverd worden, dat werd dan augustus en nu hebben we nog steeds niets.” Volgens Cooman kan de school zelf lesmateriaal printen van de website van de uitgeverijen, maar dat is een erg kostelijk en tijdrovend proces.

Volgens Cloudwise is hun logistieke partner en onderaannemer verantwoordelijk voor de problemen. Cloudwise wil indien nodig de print- en kopieerkosten van de scholen dekken.

Vrij Onderwijs Vlaanderen, de koepel van het katholiek onderwijs, is erg ontzet over de situatie. Volgens woordvoerder Pieter-Jan Crombez kan dit een verdere samenwerking bemoeilijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws