Jan Jambon meldt belangrijk nieuws over nieuwe lockdown Royalty
Royalty

Jan Jambon meldt belangrijk nieuws over nieuwe lockdown

Jan Jambon meldt belangrijk nieuws over nieuwe lockdown

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in VTM NIEUWS gereageerd op de vraag we moeten vrezen voor een nieuwe lockdown. Het antwoord van Jambon is daarover duidelijk.

"Dit was voorspeld", zegt Jambon over de slechte coronacijfers. "Oktober en november zijn de moeilijkste maanden. Dat die besmettingen gingen toenemen, was voorspeld." Dat voorspelt zich dan ook in ziekenhuisopnames en opnames op intensieve zorgen. “Ik hoop dat we dat onder aanvaardbare normen kunnen houden", stelt Jambon.

"Ik volg de oproep van collega Frank Vandenbroucke om de basismaatregelen op te volgen, zoals mondmasker dragen en afstand houden. Dan slaan we er ons samen weer wel door", aldus Jambon.

Lockdown

De maatregelen werden op het laatste Overlegcomité weer verstrengd. Zijn we niet op weg naar een nieuwe lockdown? "Nee, absoluut niet", klinkt het pertinent bij Jambon. "Dit is absoluut niet aan de orde met de cijfers die er nu zijn. We moeten wel dagelijks de cijfers analyseren en bijsturen waar nodig. Dat gebeurt permanent op de verschillende niveaus."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws