Jean-Marie Dedecker clasht met Marc Van Ranst: “Vooral híj werd belachelijk gemaakt, zielig!” Royalty
Royalty

Jean-Marie Dedecker clasht met Marc Van Ranst: “Vooral híj werd belachelijk gemaakt, zielig!”

Jean-Marie Dedecker clasht met Marc Van Ranst: “Vooral híj werd belachelijk gemaakt, zielig!”

Jean-Marie Dedecker en Marc Van Ranst waren donderdagavond allebei te gast in ‘Terzake’. Dedecker blijft volhouden dat de terrassen in Middelkerke al op 1 mei weer openen, een week vroeger dan het Overlegcomité toelaat. Volgens viroloog Marc Van Ranst speelt hij blufpoker.

Op de sociale media is zowat iedereen het erover eens wie het debat naar zich toe trok. “Wat kan men hier nog aan toevoegen?”, vraagt iemand zich af. “Jean-Marie Dedecker heeft hier 100% gelijk. Alleen dit: het is ronduit ongehoord dat een viroloog die is 'ingehuurd' omwille van zijn wetenschappelijk 'mandaat' dag na dag zijn boekje te buiten gaat.”

“Leuk om te zien hoe Dedecker de vloer aanveegde met Van Ranst en hem compleet belachelijk maakte”, aldus een ander. “Een zielige Van Ranst had geen poot om op te staan, zat voortdurend van nervositeit te wriemelen op zijn stoel en zenuwachtig te grijnslachen. Zijn enig verweer was schelden en beledigen. Teken van onmacht.”

“Van Ranst is het niet gewend tegengas te krijgen"

“Marc Van Ranst? Dat is toch de man die één jaar geleden beweerde dat mondmaskers geen nut hadden?”, klinkt het spottend. “Dat is ook de man die in februari 2020 beweerde dat Covid maar een griepje was? Dan zal hij in de discussie rond het opengaan van de horeca ook wel aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan.”

“Van Ranst is het niet gewend tegengas te krijgen bij zijn tv-monologen, maar werd hier terecht op zijn plaats gezet door een kalme maar gedecideerde Dedecker die nog maar eens Van Ranst op pure feiten bestreed”, lezen we nog. En ook: “Ik had de indruk dat Marc Van Ranst er wat bijzat voor spek en bonen, dat hij niet zo goed wist wat zeggen. Dedecker is een wijs man, en respect voor de rustige manier waarop hij zijn mening gebracht heeft.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws