Marc Van Ranst deelt opnieuw stevige sneer uit naar Jan Jambon Royalty
Royalty

Marc Van Ranst deelt opnieuw stevige sneer uit naar Jan Jambon

Marc Van Ranst deelt opnieuw stevige sneer uit naar Jan Jambon

Zowat iedereen is het erover eens dat de beslissing van het Overlegcomité om de cultuursector te sluiten, té streng is. Ook virologen hebben er geen idee van waarom de regering dit per sé nodig vond.

Marc Van Ranst liet zich eerder al kritisch uit over de beslissing om de cultuursector opnieuw op slot te doen. “De inschatting van de experten van de situatie in de theaters en bioscopen was eerder dat er goed geventileerd wordt en dat men het daar onder controle heeft. Dit kan wel open blijven”, klonk het na de persconferentie van Alexander De Croo afgelopen woensdag.

"Nochtans is het vertrouwen in die sector heel groot”, voegde Van Ranst daaraan toe. “Het gaat niet om honderdduizenden bezoekers per avond die naar voorstellingen gaan. Wanneer je ziet dat de kerstmarkten wel openblijven, dan kan je zeggen dat de glühwein het gewonnen heeft van de cultuur.”

“Cultuur is geen bijgedachte, geen nevenjob"

Van Ranst deed daar vandaag nog een schepje bovenop. Kop van Jut: Jan Jambon, die overal de wind van voren krijgt omdat hij als bevoegde minister niet genoeg zou hebben gedaan om de cultuursector te beschermen.

“Mijn wensen voor de cultuursector zijn voor een 2022 met letterlijk veel opendoekjes, en voor een eigen vakminister”, aldus Van Ranst op Twitter. “Cultuur is geen bijgedachte, geen nevenjob; het is een volwaardige sector. Een vakminister die 100 procent aandacht geeft en vraagt voor cultuur is onontbeerlijk.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws