Nationaal Crisiscentrum waarschuwt voor weekendeffect: “Het is nog te vroeg om van een echte daling te spreken” Royalty
Royalty

Nationaal Crisiscentrum waarschuwt voor weekendeffect: “Het is nog te vroeg om van een echte daling te spreken”

Nationaal Crisiscentrum waarschuwt voor weekendeffect: “Het is nog te vroeg om van een echte daling te spreken”

In ons land zijn de cijfers van het aantal nieuwe opnames, het aantal personen op intensieve zorg en het aantal patiënten die beademd worden, licht gedaald. Toch is het nog te vroeg om van een échte daling te spreken.

"De cijfers van vandaag lijken een lichte daling aan te geven van het aantal nieuwe hospitalisaties en ook zelfs van de bezetting van de bedden op de intensieve zorgen”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum maandag. “We willen er echter wel op drukken dat dit mogelijk een weekendeffect kan zijn. We hebben dat in het verleden ook al gezien. Het is dus nog te vroeg om van een echte daling te spreken."

“We kunnen wel stellen dat de cijfers van de voorbije week een stabilisatie aantonen, een plateaufase, en we zullen kijken hoe dit verder evolueert de komende week”, vervolgt Van Gucht. “De belasting op onze ziekenhuizen blijft nog steeds héél zwaar. Het is daarom belangrijk dat we de maatregelen blijven volhouden totdat de cijfers écht beginnen dalen en we binnen enkele weken in een volgende fase terechtkomen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws