Nieuwe coronarichtlijnen: gezin met jonge kinderen mag vanaf nu de auto nemen voor recreatieve activiteiten, verboden om in parken te gaan zitten Royalty
Royalty

Nieuwe coronarichtlijnen: gezin met jonge kinderen mag vanaf nu de auto nemen voor recreatieve activiteiten, verboden om in parken te gaan zitten

Nieuwe coronarichtlijnen: gezin met jonge kinderen mag vanaf nu de auto nemen voor recreatieve activiteiten, verboden om in parken te gaan zitten

Het Nationaal Crisiscentrum heeft nieuwe coronarichtlijnen online gezet. Het is de achtste maal dat de meest gestelde vragen aangepast worden.

Zo is er een bijsturing wat betreft het gebruik van de wagen. Tot nu toe mochten alleen essentiële verplaatsingen plaatsvinden met de auto, maar er werd beslist dat jonge gezinnen met kinderen tot vijf jaar de auto mogen gebruiken voor recreatiedoeleinden. Ook personen met beperkte mobiliteit, met inbegrip van ouderen en zwangere vrouwen, mogen ook gebruik maken van de wagen.

Ook de activiteiten die mogen worden beoefend in de open lucht werden aangepast. Enkel rijwielen en niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen worden toegestaan. Skaten, skateboarden, of het gebruik van een step is dus toegelaten.

Permanent in beweging

De beperking van afstanden die afgelegd mogen worden met de fiets vallen nu ook weg. Er is wel een bepaling die stelt dat buitenactiviteiten enkel zijn toegestaan voor de noodzakelijke duur om ze uit te oefenen. Men moet hiervoor ‘permanent in beweging’ zijn. “Het is bijvoorbeeld verboden om in de parken te gaan zitten, te picknicken of te zonnebaden”, staat er te lezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws