Ook vandaag sneeuwval verwacht, Wegen en Verkeer waarschuwt: “Pas uw rijstijl aan” Royalty
Royalty

Ook vandaag sneeuwval verwacht, Wegen en Verkeer waarschuwt: “Pas uw rijstijl aan”

Ook vandaag sneeuwval verwacht, Wegen en Verkeer waarschuwt: “Pas uw rijstijl aan”

In de meeste streken van ons land blijft koude lucht nabij de grond aanwezig en zal de neerslag vaak een winters karakter aannemen. Het KMI waarschuwt voor lokale rijm- en ijsplekken.

In het grootste deel van België geldt overdag code geel voor gladheid, in de provincies Luik en Luxemburg zelfs code oranje. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) benadrukt dat weggebruikers er dus niet van mogen uitgaan dat bij hevige sneeuwval alle wegen onmiddellijk vrij zullen zijn.

Vandaag wordt het betrokken met regelmatig neerslag. In het westen en centrum is dit vaak smeltende sneeuw, soms eventueel sneeuw. De maxima schommelen rond 0 à 1 graad op de Ardense hoogten, tussen 1 en 4 graden in de meeste streken, en tussen 5 en 6 graden in de buurt van de Franse grens en aan de kust.

Maatregelen waar nodig

Weggebruikers wordt gevraagd voorzichtig te zijn en zeker het rijgedrag aan te passen als ze in een winterse bui terechtkomen. Voldoende afstand houden en met een aangepaste snelheid rijden zijn de belangrijkste adviezen.

AWV strooit preventief zoveel mogelijk zout, maar bij neerslag kan het strooizout wegspoelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand op de wegen nauwgezet op en zal maatregelen nemen waar nodig. Vanavond kan de laatste smeltende sneeuw of sneeuw nog vallen in het oosten van het land. Nadien wordt het droog in de meeste streken en wordt het lichtbewolkt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws