Recordaantal achtergelaten afval aan Belgische kust: “Vuilnisbakken lopen allemaal over” Royalty
Royalty

Recordaantal achtergelaten afval aan Belgische kust: “Vuilnisbakken lopen allemaal over”

Recordaantal achtergelaten afval aan Belgische kust: “Vuilnisbakken lopen allemaal over”

Er wordt opvallend meer afval achtergelaten op de stranden van de Belgische kust dan de voorbije jaren. Zo werd er vorig jaar in Oostende op een zomerdag 9 ton afval per dag geruimd van het strand en van de dijk. Afgelopen weekend was dat maar liefst 12 ton.

"We beginnen ’s ochtends om vijf uur en we werken tot 1 uur ’s nachts. 20 van de 24 uur zijn wij dus in de weer om het strand net te houden”, zegt Schepen van Openbare Netheid van Oostende Björn Anseeuw (N-VA) in ‘Het Journaal’. Alles samen zet de stad Oostende elke dag zo’n 80 mensen in om het strand en de zeedijk op te ruimen. Medewerker Aaron is een van hen. “De vuilnisbakken allemaal vol”, klinkt het.

Vrijwilligers hebben een recordweekend achter de rug en ook de stadsdiensten halen meer afval op dan de voorbije jaren. Er is dan ook een stijging van 9 ton de afgelopen jaren naar 12 ton het voorbije weekend.

“Meer mensen betekent meer afval”, verklaart Anseeuw de stijging. “Ze blijven met de warme avonden ook langer op het strand. We hebben als stad ook nog nooit méér ingezet op het nethouden van ons strand. Zo haal je vanzelf meer afval op."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws