Steven Van Gucht keert zich tegen idee van artsen: “We moeten daar echt mee opletten” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht keert zich tegen idee van artsen: “We moeten daar echt mee opletten”

Steven Van Gucht keert zich tegen idee van artsen: “We moeten daar echt mee opletten”

De huisartsen krijgen het steeds drukker. Ze krijgen niet alleen vragen van mensen met symptomen die neigen naar corona, maar ook bijvoorbeeld van mensen die terugkeren uit vakantie.

In principe is het zo dat enkel personen die zich ziek voelen contact opnemen met hun huisarts. Mensen die geen symptomen hebben, maar wel getest moeten worden omdat ze terugkomen uit het buitenland of contact hebben gehad met een besmette persoon, moeten niet langs de huisarts gaan.

“Die kunnen naar een testdorp of triagecentrum gaan”, zegt viroloog Steven Van Gucht in 'Het Journaal'. “Maar ik denk dat de begeleiding van heel dat proces beter zou kunnen. Mensen zitten met veel vragen en contacteren dan hun huisarts."

Opletten

Voor mensen met kinderen die verkoudheidssymptomen vertonen, is Van Gucht erg duidelijk: “Het kind moet thuisblijven, dat is altijd het geval. Een kind jonger dan zes met milde klachten hoeft niet getest te worden. Als het een kind van boven de zes betreft, vragen we wel te testen. De uitslag is dan van belang voor het gezin zelf en eventueel ook voor andere kinderen die ermee in contact geweest zijn."

De leeftijd optrekken naar 12, zoals sommige artsen vragen, vindt Van Gucht geen goed idee. “Ik zou daar mee opletten. We moeten opletten met te veel te gaan versoepelen en dat soort zaken, want op een gegeven moment ga je ook de risico’s niet goed meer beheren. Ik zou daar dus toch mee opletten”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws