Geen goed nieuws over blessures van Sep Vanmarcke na val in E3 Sport
Sport

Geen goed nieuws over blessures van Sep Vanmarcke na val in E3

Geen goed nieuws over blessures van Sep Vanmarcke na val in E3

Sep Vanmarcke kwam ten val in de E3 Brinckbank Classic. De renner van EF Education First neemt daardoor niet deel aan Gent-Wevelgem. Zal Vanmarcke fit zijn voor de Ronde van Vlaanderen?

“Het is afwachten hoe snel Sep hersteld zal zijn van de opgelopen blessures”, meldt zijn broer en sportdirecteur Ken Vanmarcke aan Het Nieuwsblad. “We hebben het hier over een renner, die is normaal gezien net iets sneller opnieuw de oude in vergelijking met een gewone mens."

"Maar de blessures zijn niet om mee te lachen", benadrukt Ken. "Vooral zijn ribben zijn zwaar geraakt, zijn enkel is ook nog zwaar gezwollen. Sep werd gisteren al uitvoerig behandeld. En hij wordt verder opgevolgd zodat hij in de beste omstandigheden kan herstellen”.

Zo is het nog niet zeker of Vanmarcke fit zal zijn voor de Ronde van Vlaanderen op 7 april. “Dat is voor mij ook een open vraag. Opnieuw sloeg het noodlot toe bij Sep. Als ik me niet vergis, is dat het derde jaar op rij."

"Hij heeft vroeger al eens een stuur in de ribben gehad, maar reed daar enkele dagen later wel een top vijf plaats mee. Hij is dus zeker niet kleinzerig. Het is in eerste instantie vooruitkijken naar 7 april, de dag van de Ronde van Vlaanderen, en hopen dat alles goed komt”, stelt hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws