Jonge wielrenner (19) is overleden aan verwondingen Sport
Sport

Jonge wielrenner (19) is overleden aan verwondingen

Jonge wielrenner (19) is overleden aan verwondingen

Stef Loos (19), de jonge wielrenner die gisteren werd aangereden door een bestelwagen in koers, is overleden. Hij werd tijdens de koers gegrepen door een bestelwagen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur, in de Mémorial Alfred Gadenne, een wedstrijd voor beloften en elites zonder contract. Een groep renners reed op een stuk waar geen seingever was, waarna een bestelwagen op de groep inreed. Naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog een onderzoek.

Drie renners raakten gewond, maar de 19-jarige Stef Loos uit Dessel was er het ergst aan toe. Hij liep een zwaar hersentrauma op en had een klaplong. Loos werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Doornik, waar hij sindsdien in coma lag. Vannacht is hij overleden aan zijn verwondingen.

Geen seingever

"Er was een groep van 30, 40 renners die door een waaier uit elkaar geslagen was. De koers hing dus in drie stukken, Stef zat samen met twee anderen in de derde groep. Op een bepaald moment moesten de renners naar rechts afdraaien, maar er stond geen seingever. De groep van 30, 40 renners dacht dat ze gewoon rechtdoor moesten", vertelt Jef Robert, voorzitter van wielerploeg Acrog-Pauwelssauzen - Balen BC waar Loos deel van uitmaakte, aan Radio 2.

"Ze wisten dus niet meer dat ze niet op het parcours zaten. Op een bepaald moment komen ze op een gevaarlijk kruispunt. Ze denken dat ze nog in koers zijn en dus voorrang hebben en rijden gewoon door. Een bestelwagen die van rechts kwam, is dan op hen ingereden. Drie wielrenners raakten gewond, Stef was er heel erg aan toe."

Levensgevaarlijk

"Er reed ook nog een jurywagen achter de renners aan die op een bepaald moment gestopt is, het is allemaal nog heel onduidelijk", zegt Robert. "De renners dachten dat ze nog in de wedstrijd zaten en dat ze overal voorrang hadden. En dan creëer je levensgevaarlijke omstandigheden."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws