Koersdirecteur wast handen in onschuld na overlijden Stef Loos Sport
Sport

Koersdirecteur wast handen in onschuld na overlijden Stef Loos

Koersdirecteur wast handen in onschuld na overlijden Stef Loos

Koersdirecteur Gérard Verbrugghe van de Grote Prijs Alfred Gadenne vindt niet dat de schuld bij de organisatie ligt van het tragische ongeval, waarbij de 19-jarige renner Stef Loos om het leven kwam. "Volgens de politie was op het punt waar het pelotonnetje met Stef Loos rechtdoor reed, geen seingever nodig", klinkt het.

Volgens de politie was het niet nodig om op het kruispunt na de brug een seingever te plaatsen. Dat was immers geen punt waar auto’s dreigden over te steken, vermits de renners rechtsaf moesten slaan. Dus hebben we daar ook niemand gezet: er waren al 182 seingevers nodig voor de hele wedstrijd”, zegt koersdirecteur Verbrugghe.

“Waarom daar geen seingever stond, moeten we nu onderzoeken”, zegt Frédéric Bariseau van het parket van Doornik. “Er hingen pijltjes die de juiste richting aangaven, maar misschien was dat niet voldoende. Er moet ook uitgeklaard worden waarom het bewuste peloton niet stopte, toen agenten aangaven dat ze de verkeerde weg hadden genomen. Om een verantwoordelijke voor het ongeval aan te wijzen, is het nu nog te vroeg.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws