Marc Degryse in zak en as: "Daar ben ik erg van geschrokken" Sport
Sport

Marc Degryse in zak en as: "Daar ben ik erg van geschrokken"

Marc Degryse in zak en as: "Daar ben ik erg van geschrokken"

De voetbalwereld is grotendeels stilgevallen door het coronavirus. De wedstrijden in de Jupiler Pro League werden opgeschort en dus is ook analist Marc Degryse al tot begin april technisch werkloos.

"Ik zit hier tussen vier muren naar ‘De Zevende Dag’ te kijken”, vertelt Degryse aan Het Laatste Nieuws. “Normaal zie ik zeven tot acht matchen per weekend, plus de samenvattingen. Het is toch een beetje afkicken”, geeft de analist toe. Door het wegvallen van het voetbal zit hij in zak en as. “Als dat plots allemaal wegvalt, schept dat toch een leegte. Maar ik besef ook dat ik niet de enige ben die thuis zit."

"Ik ben voor het eerst geschrokken toen Angela Merkel woensdag zei dat deze crisis 60 tot 70% van alle Duitsers kon raken, terwijl er dinsdagavond in haar land nog Leipzig-Tottenham gespeeld was in een vol stadion. Ook Liverpool kwam nog in actie alsof er niets aan de hand was, maar dan ­kwamen de maatregelen snel."

"Dat zijn dingen waar anders geen tijd voor is tijdens het weekend"

Dezer dagen volgt Degryse vooral het nieuws omtrent het coronavirus. “Ik kijk met aandacht naar alle nieuwsprogramma’s, ik wil de ontwikkelingen op de voet volgen. En ik doe dingen waar ik anders in het weekend géén tijd voor heb. Zaterdag ben ik gaan lopen, zondagochtend ben ik twee uur gaan fietsen."

"We hebben ook pas een jonge hond, daarmee zijn we zaterdag met de hele familie gaan wandelen op het strand. We kijken ook veel samen TV, dat zijn dingen waar anders geen tijd voor is tijdens het weekend", besluit de gewezen Rode Duivel.

Populair

Laatste nieuws