"Stef is in het midden geraakt door dat busje, hij kreeg een zware klap" Sport
Sport

"Stef is in het midden geraakt door dat busje, hij kreeg een zware klap"

"Stef is in het midden geraakt door dat busje, hij kreeg een zware klap"

Stef Loos uit Dessel is vannacht overleden in een ziekenhuis in Tubeke. De 19-jarige renner werd in koers aangereden door een bestelwagen. Zijn ploegmaat Jonas Bresseleer zag het ongeval gebeuren. Zelf kwam hij er vanaf met enkele schaafwonden.

Bresseleers verliest een ploegmaat en een goede vriend. “Ik voel me zelf een beetje schuldig. Als ik niet was overgestoken dan was het misschien allemaal niet zo erg geweest”, doet Jonas zijn verhaal bij VRT NWS. Jonas reed op kop, Stef Loos als tweede.

“Ik rij op kop en plots zie ik een bestelwagen in volle snelheid inrijden op ons. Ik word vanachter geraakt en meters verder geslingerd. Het volgende dat ik weet is dat ik op de grond lag en kon me amper nog bewegen van de pijn. Vooral aan mijn knieën had ik veel pijn."

"Seingevers kunnen fouten maken, maar dit is niet normaal"

Jonas zag zijn ploegmaat Stef in kritieke toestand liggen op de grond. "Dat zag er echt niet goed uit. Stef is echt in het midden geraakt door dat busje. Hij heeft een zware klap gekregen. Ik zag meteen dat het er niet goed uitzag voor Stef, want de zorgverleners waren permanent met hem bezig. Ik dacht Shit, waar zijn we nu beland”, aldus Jonas.

Jonas begrijpt niet hoe het is kunnen gebeuren. "Achteraf hoor ik dat wij blijkbaar niet meer op het parcours zaten omdat er een seingever ons verkeerd had gestuurd of er niet meer was. Seingevers kunnen fouten maken, maar dit is niet normaal”, stelt Jonas.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws