Zdenek Stybar begint aan zijn crossseizoen: “Dit maakt het nu helemaal anders” Sport
Sport

Zdenek Stybar begint aan zijn crossseizoen: “Dit maakt het nu helemaal anders”

Zdenek Stybar begint aan zijn crossseizoen: “Dit maakt het nu helemaal anders”

In Essen begint oud-wereldkampioen Zdenek Stybar aan de eerste van acht crossen waarin hij te zien zal zijn dit veldritseizoen. “Het is een prima voorbereiding op de explosieve finales van de klassiekers”, laat hij weten aan Cycling.be.

Met de Omloop het Nieuwsblad en de E3 Harelbeke heeft Zdenek Stybar dit voorjaar toch twee mooie eerste plaatsen binnengehaald. Vooral in de Omloop gooide hij hoge ogen. “Die dag liep alles perfect: ik kon de koers goed lezen, de benen waren top, de omstandigheden zaten mee. Het gebeurt niet zo vaak dat alles klopt”, zegt hij daarover.

Dit jaar rijdt de Tsjech acht crossen als voorbereiding op het komende wielerseizoen, drie meer dan de vorig jaar. “Ik doe het nog altijd heel graag, ook al speel ik niet mee voor de overwinning. Het maakt me gelukkig. Ik kan er met mijn zoontje naartoe en geniet van die momenten in de camper en buiten met de fans."

Stress

“Het is helemaal anders dan toen ik alleen maar aan veldrijden deed”, valt hem ook op. “De stress is er niet meer. Pas op: ik wil het wel goed doen, maar niets moet nog. En het past gezien de opeenvolging van korte, snedige inspanningen perfect in mijn voorbereiding op het voorjaar."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws