Na ontslag van Saartje Vandendriessche en Geena Lisa: transformatieplan bij VRT maakt nieuwe slachtoffers TV en Radio
TV en Radio

Na ontslag van Saartje Vandendriessche en Geena Lisa: transformatieplan bij VRT maakt nieuwe slachtoffers

Na ontslag van Saartje Vandendriessche en Geena Lisa: transformatieplan bij VRT maakt nieuwe slachtoffers

Eind december dropte de VRT een bommetje toen ze zo’n 50 werknemers, waaronder Saartje Vandendriessche, Geena Lisa en Tomas De Soete, aan de deur zetten door besparingen. Maar hakt de openbare omroep, nu de tweede fase van het transformatieplan is ingezet, opnieuw met de bijl in hun personeel?

In de tweede fase van het transformatieplan moet de VRT namelijk opnieuw 32 medewerkers laten gaan tegen volgend jaar. “We erkennen de enorme inspanningen die onze medewerkers het afgelopen jaar hebben gedaan om mee te werken aan de transformatie van VRT naar een digitale mediaorganisatie”, zegt Karen Donders, directeur Publieke Opdracht, Talent & Organisatie, in Het Laatste Nieuws.

“Daarom hebben we intensief naar alternatieven gezocht om het Transformatieplan verder uit te rollen zonder gedwongen ontslagen”, klinkt het. En dat is ook gelukt! Er moeten nog steeds medewerkers vertrekken, maar door deze maatregel konden ze gedwongen ontslagen vermijden. De oplossing? De komende twee jaar zouden zo’n 100 medewerkers met pensioen moeten. Bovendien zijn ze van plan die niet vervangen na hun pensioen en bepaalde vacatures niet in te vullen.

21 jobs in gevaar

Goed nieuws dus. Maar hoewel er deze keer geen gedwongen ontslagen zullen volgen, staat de VRT nog steeds voor een stevige kostenbesparing. In 2025 gaat het Transformatieplan onverminderd verder. In die fase zouden weer 21 jobs geschrapt worden. Dan mag de openbare omroep opnieuw op zoek naar alternatieven om het aantal gedwongen ontslagen te vermijden.

Populair

Laatste nieuws