Kim Van Oncen schrikt ervan bij Peter Van de Veire: "Had ik echt nooit van hem verwacht"

230605petervandeveirekimvanoncenphotonews
Al ruim vier maanden mag Kim Van Oncen zich de sidekick van Peter Van de Veire noemen bij Radio2. Het presentatieduo lijkt het erg goed met elkaar te kunnen vinden. Al is er één iets dat Kim nooit in haar collega had gezien.
De samenwerking tussen Kim Van Oncen en Peter Van de Veire loopt op wieltjes. “Het is een groot geschenk om dit vak van één van de beste dj's te leren”, denkt Kim over haar collega in Het Laatste Nieuws. En Peter kijkt vol trots toe hoe de kersverse radiostem steeds beter wordt. “In het begin wou Kim het te goed doen, waardoor je een kunstmatige Kim kreeg. Maar als ze echt in het programma kruipt, krijg je de echte en beste Kim ter wereld. Ik ben heel content met haar”, zegt de presentator.
“En Kim is heel makkelijk in de omgang. Ze wordt nooit zomaar kwaad. Ik wind me iets sneller op”, merkt Peter op. Van echte ergernissen is er nog geen sprake, maar de Radio2-stem heeft zijn sidekick op voorhand wel één duidelijke eis gesteld. “Een radiostudio is een gezellige werkplek, dus is het fijn als dat er netjes bij ligt”, vindt Peter. “Ik kan het niet verdragen als mensen afval achterlaten.” En dat zal Kim geweten hebben!

Tien keer erger

“Hij maakte meteen duidelijk dat we niet in de studio zouden eten. Ik had echt niet van hem verwacht dat hij zo netjes was”, reageert de radiopresentatrice. Maar eigenlijk moet ze zelf niet onderdoen. “Ik hield maanden vol dat Peter overdrijft, tot mijn man een boekje opendeed over mijn kuisobsessie thuis”, lacht Kim. “Uiteindelijk bleek ze tien keer erger dan ik. Ze heeft zo'n speciale opberglade voor haar juwelen”, pikt haar collega in.