Experimentele Rode Duivels krijgen deksel op de neus tegen Griekenland voetbal
voetbal

Experimentele Rode Duivels krijgen deksel op de neus tegen Griekenland

De Rode Duivels zijn donderdagavond op een gelijkspel blijven steken tegen Griekenland. Een experimenteel Belgisch elftal kwam via Thorgan Hazard op voorsprong, maar gaf na rust de overwinning uit handen. De wedstrijd eindigde zo in een 1-1-gelijkspel.

In een rustige eerste helft waren de Rode Duivels baas. Doku liet zich zien met zijn dribbels en na twintig minuten spelen resulteerde een knappe combinatie tussen Thorgan Hazard en Carrasco in de 1-0. Aan de eerste paal duwde Hazard de gemeten voorzet van zijn maatje binnen.

Het had ook zomaar 2-0 of 3-0 kunnen staan aan de pauze, maar Hazard en Lukaku lieten elk een goede kans onbenut. De Grieken kwamen een keer dreigen, maar al bij al had Mignolet weinig werk op te knappen.

Matig

Na rust hetzelfde spelbeeld. België bleef makkelijk overeind, maar schakelde zelf geen versnelling hoger. Enkel Carrasco leek er nog zin in te hebben. Het stelde allemaal niet geweldig veel voor en het niveau was soms matig. De Rode Duivels kregen een waarschuwing van Masouras en Mignolet moest zich onderscheiden.

Rond het uur kreeg onze nationale ploeg het deksel op de neus. Bij een vrije trap kopte Papadopoulos tegen de paal en trapte Tzavellas de rebound tegen de touwen. Een koude douche voor de Rode Duivels. Met veel wissels probeerde Martínez nog iets teweeg te brengen, maar het bleef 1-1.