Na bijzonder pijnlijke nederlaag: buitenlandse pers ziet één grote schuldige bij Antwerp voetbal
voetbal

Van een omwenteling gesproken. Antwerp gaf op woensdagavond in de tweede helft nog een voorsprong van 2-0 weg tegen Shakhtar Donetsk, die uiteindelijk met 2-3 konden winnen van de Great Old. In de buitenlandse media zijn ze dan ook niet mals voor Antwerp.

Na een goede eerste helft waarin Antwerp twee keer kon scoren, ging het in de tweede helft al meteen mis. Na amper enkele minuten kon Shakhtar al scoren. In de 71ste en 76ste volgden nog twee goals.

Schlemiel van de avond was ongetwijfeld Toby Alderweireld. Hij kon in de laatste minuut geen penalty omzetten in een doelpunt. In de buitenlandse media wordt de slechte defensie van Antwerp in de tweede helft vooral als schuldige aangeduid voor de nederlaag.

Cadeautjes

"De Oekraïners draaiden in de tweede helft alles om, dankzij de cadeautjes van hun tegenstander", aldus de Franse sportkrant L'Equipe. "Antwerp was in de eerste helft superieur, maar moest uiteindelijk boeten voor de fouten van de defensie", schrijft de Spaanse krant Sport.