Sterk Italië doorprikt EK-droom van Rode Duivels voetbal
voetbal

Sterk Italië doorprikt EK-droom van Rode Duivels

Het is voorbij. De Belgische EK-droom is doorprikt. De Rode Duivels verloren vrijdagavond met 1-2 van Italië en zijn uitgeteld op EURO 2020. Na goals van Nicolo Barella en Lorenzo Insigne zorgde Romelu Lukaku nog voor 45 minuten van hoop, maar de Duivels konden het tij niet meer keren.

Vanaf minuut één trokken België en Italië alle registers open. Het tempo lag waanzinnig hoog en we zagen aanvalsgolf na aanvalsgolf. Net op een moment dat de Rode Duivels de bovenhand leken te nemen, klom Italië op voorsprong. Bonucci verlengde een vrijschop in doel en het stond 0-1.

Voor even dan toch. Al gauw werd duidelijk dat er offside in het spel was. De VAR herbekeek de fase en keurde de openingstreffer af. Een opluchting voor iedere Belg. De Bruyne en Lukaku namen het Italiaanse doel onder vuur, maar Donnarumma - hoe lang zijn die gozer zijn armen, zeg? - stond pal.

Lukaku zorgt voor aansluiting na 0-2

Op het halfuur ging onze defensie aan het knoeien en stond het écht 0-1. Barella toonde zijn snelle voetjes en nam Courtois te grazen. Op slag van rust zag de situatie er zelfs uitzichtloos uit. Insigne kreeg veel tijd en ruimte en draaide de bal knap in de bovenhoek: 0-2.

Gelukkig lokte Doku in blessuretijd nog een strafschop uit. Lukaku bleef koel en joeg de bal tegen de netten. Een levenslijn voor onze nationale ploeg. Na rust bleef het tempo verschroeiend. In wat ongetwijfeld de beste match op dit EK was gingen de Belgen op zoek naar de gelijkmaker.

Net niet

De bal leek er echter maar niet in te willen. Eerst werkte Lukaku de bal van dichtbij tegen Spinazzola - zonder dat de Italiaan het zelf wist redde hij zijn land. Niet veel later dreigden we opnieuw, maar Lukaku en Hazard konden de afgeweken voorzet van Chadli net niet binnenduwen. Het bleef 1-2 en dus zit het EK van België erop. Zonde.