Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Club Brugge: "Dat is competitievervalsing" voetbal
voetbal

Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Club Brugge: "Dat is competitievervalsing"

Vanhaezebrouck haalt zwaar uit naar Club Brugge: "Dat is competitievervalsing"

Zelfs corona heeft zo soms zijn voordelen. In het geval van Club Brugge is het altijd met twee woorden spreken, maar het feit ze met Club NXT hun beloftenteam in 1B kunnen laten aantreden is daar één van.

Blauw-zwart kreeg dat voorrecht als enige omdat het vorig jaar leider was toen de competitie door corona werd stilgelegd en er daarna nood was aan acht clubs in 1B. En daar plukt het nu de vruchten van.

Zo deden jonkies Ignace Van der Brempt (18) en Maxime De Cuyper (20) ervaring op bij Club NXT en speelden ze daarna mee in 1A en zelfs in Europa. Tegen Zulte Waregem viel dan weer Daniel ­Perez (19) in - eigenlijk was die gehaald voor Club NXT.

"Je ziet het belang van beloften op een hoger niveau”, aldus AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. “Dat is naar andere 1A-ploegen toe een vorm van competitievervalsing.”

Privilege

Ook Jean Kindermans, directeur jeugd bij Anderlecht, heeft die mening. “Het is oneerlijke concurrentie. Brugge kreeg een cadeau: voor talenten van 17, 18 jaar is spelen op prof­niveau dé ideale stap om zich te ontwikkelen. Dat Club Brugge het privilege heeft om als enige ploeg met zijn U23 in 1B aan te treden, kunnen we niet langer aanvaarden."

Dinsdag komt het thema op tafel bij de Pro League. "De Pro League verzekerde ons alvast dat er ofwel vier à zes beloftenteams worden toegelaten, ofwel geen meer", besluit Kindermans in Het Nieuwsblad. "Alleen Club in 1B is uitgesloten. Ik weet dat Brugge Club NXT wil voortzetten en voorstander is van meer beloftenteams in 1B.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws