Wesley Sonck reageert op mogelijke overstap naar KRC Genk

news
De toekomst van John van den Brom bij KRC Genk hangt aan een zijden draadje. Zelfs al behoudt het bestuur voorlopig het vertrouwen in de Nederlander, dan nog is het niet uitgesloten dat er in de zomer een andere trainer voor de groep komt te staan. De naam van Wesley Sonck klinkt steeds luider.
Steeds meer supporters van Genk geloven dat Sonck een uitstekende hoofdcoach zou zijn voor hun ploeg. Sonck was tijdens zijn spelerscarrière erg succesvol in Genk en coachte in een recenter verleden ook een jeugdelftal van de club. Hij kent het huis en aan zo iemand heeft Genk nu wel nood. Het is dan ook niet gek dat mensen in Sonck een ideale vervanger voor van den Brom zien.
In Le Soir werd Sonck al vooruitgeschoven als potentiële T1 van KRC Genk. Zelf valt de analist echter volledig uit de lucht. In Extra Time reageerde Sonck op de geruchten omtrent een overstap naar Genk. “Wat moet ik vertellen? Je moet het aan die mens vragen die dat heeft geschreven in Le Soir, hé. Of ik al werd benaderd door de mensen van Genk? Neen. Echt niet. Neen.”

“Hoe erg is dit niet voor van den Brom?”

“Het is al de zeventiende keer dat men mij in verband brengt met Genk. Het was vorige keer, vlak voor van den Brom kwam, ook al zo. Het zal misschien ooit eens prijs zijn als je op de Lotto blijft spelen”, krijgt Le Soir nog een veeg uit de pan van Sonck. “Misschien moet die journalist mij eerst eens bellen in het vervolg. Ik weet alleszins van niets.”
Presentator Frank Raes wilde toch nog even doorgaan op het onderwerp. “Zou je ‘ja’ zeggen mocht Genk je vragen als trainer?”, aldus Raes. “Frank, ze moeten je wel eerst vragen vooraleer je een antwoord kan geven, hé”, repliceerde Sonck. “Trouwens, hoe erg is het niet voor van den Brom dat journalisten zoiets schrijven? Het is gewoon niet waar.”