Patrick Lefevere doet opvallende bekentenis over Eddy Merckx Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere doet opvallende bekentenis over Eddy Merckx

Patrick Lefevere doet opvallende bekentenis over Eddy Merckx

Het zit misschien ver in het geheugen, maar ook Patrick Lefevere was vroeger renner. Maar Lefevere stopte er al op zijn 23e mee. En daar had Eddy Merckx iets mee te maken.

Gisteren was het exact 43 jaar geleden dat Patrick Lefevere zijn laatste profkoers won: een rit in de Vuelta. Ook Kuurne-Brussel-Kuurne staat op het palmares van de Deceuninck-Quick Step-manager.

Maar op zijn 23e besloot Lefevere plots om ermee te stoppen. “Ik had een ideaalbeeld. Ik was een grote fan van Eddy Merckx", zegt Lefevere bij Het Laatste Nieuws. "En hij had in Tervuren een mooie witte villa, met een kelder waar zijn auto’s en fietsen stonden."

"Ik wilde ook zo’n huis. Maar naarmate mijn carrière vorderde, werd mijn huis alsmaar kleiner. Op den duur was er zelfs geen garage aan.”

Salaris

“Ik verdiende als renner 22.000 frank (550 euro, red.) per maand", gaat Lefevere voort. "Toen zei ik tegen mezelf: ‘Dit is niet wat ik wil.’"

Lefevere kwam uiteindelijk terecht in de functie als ploegleider, nadien werd hij manager. "Ik besefte ook wel dat ik nooit de Tour de France of Ronde van Vlaanderen zou winnen. Dus besloot ik me aan iets anders te wagen."

Populair

Laatste nieuws