Sven Nys genegeerd door eigen renner: “Dat scheelt een pak!” Wielrennen
Wielrennen

Sven Nys genegeerd door eigen renner: “Dat scheelt een pak!”

Sven Nys genegeerd door eigen renner: “Dat scheelt een pak!”

Nu de Grote Drie weer in het veld zijn opgedoken, kunnen de mannen van Sven Nys maar uitzonderlijk nog meestrijden voor het podium.

Maandag lukte dat hen nog eens in de GP Sven Nys in Baal, waar Pim Ronhaar mooi derde werd. De Nederlander was bijzonder tevreden over zijn prestatie: “Je kan beter doen dan een derde plaats, maar als je realistisch bent, kan ik niet beter doen dan dit.”

“Ik kon vandaag precies niet super diep gaan, maar m’n basistempo lag wel heel hoog", aldus Ronhaar in het flashinterview. De crosser probeerde zo lang mogelijk mee te gaan met Van Aert en Van der Poel, ook al had teamleider Sven Nys dat uitdrukkelijk afgeraden.

“Ik wilde zo lang mogelijk Van der Poel en Van Aert volgen, want het scheelt een pak als je af en toe in hun wiel kan zitten”, verklaart Ronhaar waarom hij Nys zijn advies negeerde. “k heb echt een stap gezet tegenover vorig jaar: ik kan nu in de eerste rondes over m’n toeren gaan en daarna terugvallen op mijn eigen tempo zonder stil te vallen. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat.”

Populair

Laatste nieuws