KMI kondigt mogelijk opnieuw gevaar voor het weer aan: Dit kunnen we verwachten Binnenland
Binnenland

KMI kondigt mogelijk opnieuw gevaar voor het weer aan: Dit kunnen we verwachten

KMI kondigt mogelijk opnieuw gevaar voor het weer aan: Dit kunnen we verwachten

Europa, nog herstellende van storm Isha, maakt zich op voor een nieuwe stormdepressie die in de nacht van dinsdag op woensdag ten noorden van het Verenigd Koninkrijk passeert.

De Britse en Ierse weerdiensten hebben reeds code geel afgekondigd. De depressie, die mogelijk de naam 'Jocelyn' krijgt, volgt op de voet van Isha en ontstaat door een krachtige straalstroom.

Vooral Noord-Ierland, Schotland en het noorden van het VK worden getroffen met windstoten tot 110 kilometer per uur, lokaal oplopend tot 120 kilometer per uur aan de kust. Nederland kan ook windstoten tot 100 kilometer per uur verwachten.

Na de passage van Isha ervaart België tijdelijk een afname in wind, maar tegen dinsdagavond en nacht wordt weer sterke wind verwacht, mogelijk leidend tot code geel. Tegen donderdag neemt de wind af, waarna vrijdag een matig tot vrij krachtige wind terugkeert, zonder verwachte stormwinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws