Bakelants moet écht iets kwijt over Van Aert: “Een heel ander verhaal…” Wielrennen
Wielrennen

Bakelants moet écht iets kwijt over Van Aert: “Een heel ander verhaal…”

Bakelants moet écht iets kwijt over Van Aert: “Een heel ander verhaal…”

Wout van Aert heeft het deze winter allemaal wat anders aangepakt. Hij liet verstek voor heel wat crossen om zich zo ideaal voor te bereiden op het voorjaar.

Op die aanpak krijgt hij soms kritiek, maar volgens Jan Bakelants is dat niet terecht: “Laat ons wel wezen: Van Aert zat er nooit veraf tegenover Van der Poel. Ik vind dat ze nu wel heel kort door de bocht gaan door te zeggen dat de kiem van dit ‘falen’ bij de té drukke crosswinter lag. Want mislukken, als je het zo kan noemen.”

“Want uiteindelijk had hij Gent-Wevelgem moeten winnen en wint hij de E3 prijs. Ligt de rest dan aan die winter? Ik weet niet of dat waar is. Allicht had hij corona op hoogtestage in Tenerife eind februari, en zijn we ook al vergeten dat hij in Tirreno-Adriatico tegen 60km/u tegen de vlakte ging”, legt Bakelants de vinger op de wonde.

“Hij rijdt verder, maar van vallen ben ik nooit beter geworden en ik denk Van Aert ook niet. Zo maakt je van iemand die 100 procent is al snel 98 procent. En dan wordt het moeilijk tegen Van der Poel en Pogacar”, klinkt het bij de voormalige gele truidrager.

Parijs-Roubaix

Afgelopen seizoen had hij zonder platte band mogelijk Parijs-Roubaix kunnen winnen: “Ja, absoluut. En dan hadden wij hier een heel ander verhaal verteld, en had hij zelf ook heel anders gekeken naar zijn seizoen. Terwijl nu het gevoel overheerst van ‘het was weer overal nét niet’!”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws