Eddy Planckaert doet opmerkelijke uitspraak over zijn familie: “Ik vind dat raar, ja” Buitenland
Buitenland

Eddy Planckaert doet opmerkelijke uitspraak over zijn familie: “Ik vind dat raar, ja”

Eddy Planckaert doet opmerkelijke uitspraak over zijn familie: “Ik vind dat raar, ja”

Eddy Planckaert is fier als een gieter op zijn familie. Hij kent zijn kinderen en kleinkinderen door en door. Toch valt er hem steeds iets op als hij zijn familie op televisie ziet.

“Als ik ergens alleen te gast ben geweest, kijk ik nooit, want ik kan mijzelf na al die jaren nog altijd niet goed verdragen op tv”, zegt Eddy in Het Laatste Nieuws. “Maar als het iets is met de hele familie, dan zit ik al drie uur op voorhand voor de televisie om zeker het beste plaatske te hebben, zelfs als ik alleen thuis ben”, lacht hij.

“En het rare is dat ge uw eigen familie toch op een andere manier leert kennen”, zegt Eddy. “Ik zie mijn kinderen en kleinkinderen voortdurend, maar op tv vallen mij dan kleine dingskes op die ik anders niet meer zie. Hoe schoon Stephanie klapt, bijvoorbeeld, of hoe geestig Junior en Francesco zijn.”

“Dat mijn familie geliefd is in Vlaanderen, is mijn grootste trots”, merkt de wielerlegende op. “We zijn wie we zijn, we doen ons niet anders voor, maar we worden aanvaard en zelfs graag gezien. Ik denk dat ik weet hoe dat komt. Op zich zijn wij niet zo speciaal, maar ons leven in familieverband, al die generaties die samen wonen en werken, dat is in West- Europa wel redelijk uniek aan het worden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws