Hilde De Baerdemaeker deelt pakkende foto van haar prematuur-baby's: "Toch iets om over na te denken" Buitenland
Buitenland

Hilde De Baerdemaeker deelt pakkende foto van haar prematuur-baby's: "Toch iets om over na te denken"

Hilde De Baerdemaeker deelt pakkende foto van haar prematuur-baby's: "Toch iets om over na te denken"

Het is vandaag de Wereld Prematurendag. Een dag waarbij er extra aandacht geschonken wordt aan prematuren. Ook de tweeling van actrice Hilde De Baerdemaeker waren twee prematuren. Zij kwamen ter wereld na amper 30 weken zwangerschap.

"Ooit waren mijn borsten groter dan de hoofdjes van onze tweeling van 3 maand oud.. ik was ZO content dat ze eindelijk na 3 maanden zelf konden drinken. Zonder sonde: dan mochten ze eindelijk mee naar huis. Onze kleine mirakel-kindjes... geboren op 30 weken...", aldus Hilde bij een foto waarop te zien is hoe ze haar baby's voor het eerst borstvoeding geeft.

Ook uit ze haar dank aan de goede zorgen van de artsen en verplegers in het ziekenhuis. Hierbij wil ze ook belang hechten aan de nieuwe abortus-wet die besproken wordt. Er wordt in het parlement volop gediscussieerd of deze niet verlengd zou moeten worden.

"Ik moet er vaak aan denken nu de abortus-grens ter discussie komt te staan. 12weken-13weken-18weken?! Om toch serieus over na te denken... Want ik ken enkel dokters die zich inzetten vóór het léven van die kleine ongeboren mirakeltjes. Hoe voelen die zich in de hele discussie?", aldus Hilde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws