Woedende reacties nadat schepen van Onderwijs oproept om massaal naar klimaatmars Brussel te trekken: “Een echte schande” Royalty
Royalty

Woedende reacties nadat schepen van Onderwijs oproept om massaal naar klimaatmars Brussel te trekken: “Een echte schande”

Woedende reacties nadat schepen van Onderwijs oproept om massaal naar klimaatmars Brussel te trekken: “Een echte schande”

Schepen van Onderwijs Isaura Calsyn uit Eeklo postte op haar Facebookpagina een oproep om massaal naar de klimaatmars in Brussel te trekken. Dit na de uitlatingen van Ben Weyts, die zei dat hij oortaan geen oogje meer zal dichtknijpen voor klimaatspijbelaars.

"En ik roep alle scholen en leerkrachten op om massaal een uitstap te plannen naar Brussel op 7 februari rond het opkomen voor rechten van mens, dier en planeet”, schrijft Isaura Calsyn. “Ook wanneer een overheid niets doet om die rechten te vrijwaren. Check your eindtermen Ben."

Dit zorgde voor heel wat ophef op de sociale media en Calsyn komt nu zwaar onder vuur te liggen. De meesten vinden het een schande dat een schepen van Onderwijs durft oproepen tot spijbelen.

Klasactiviteit

“Ik roep zeker niet op om te spijbelen”, verduidelijkt Isaura Calsyn. “Leerkrachten kunnen er een klasactiviteit van maken als hun klas daarvoor kiest. Dat past perfect binnen de eindtermen, en dan hoeven de jongeren niet de stempel te krijgen van spijbelaar. Dat was mijn oproep op Facebook."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws