Belgen steken massaal grens over om te shoppen en te drinken, boze Marc Van Ranst waarschuwt: "Twintigers en dertigers gaan op intensieve terechtkomen" Royalty
Royalty

Belgen steken massaal grens over om te shoppen en te drinken, boze Marc Van Ranst waarschuwt: "Twintigers en dertigers gaan op intensieve terechtkomen"

Belgen steken massaal grens over om te shoppen en te drinken, boze Marc Van Ranst waarschuwt: "Twintigers en dertigers gaan op intensieve terechtkomen"

Er zijn in ons land geen restaurants of cafés open. Het gevolg is dat men de grens oversteekt naar Nederland om daar te gaan shoppen, iets te gaan drinken en te eten. Zo was er een Belgische stormloop richting onder meer Sluis in Nederland.

Gisteren waren er al 'lockdownfeestjes' en nu komen behoorlijk wat mensen bijeen in Nederland. Dit is niet goed voor Nederland en ook niet voor België. In Nederland bekijkt men hoe men deze stormoop vanuit België kan indijken.

Intussen wordt hier het gedrag van de mensen zwaar veroordeeld. Viroloog Marc Van Ranst schiet met scherp op Twitter. "Jongeren, indien jullie deze Covid19-maatregelen niet serieus nemen gaan sommige leeftijdsgenoten, ook twintigers en dertigers, op intensieve terechtkomen. Die gaan dat na 3 weken overleven, maar die nemen dan ziekenhuisbedden in waar ouderen hadden kunnen liggen en overleven", schrijft Van Ranst op Twitter.

Problematisch

Ook andere mensen veroordelen het gedrag massaal op de sociale media. De bedoeling van alle maatregelen is net om geen grote bijeenkomsten van mensen te hebben. Dit kan ertoe leiden dat er veel meer besmettingen zijn en bij een grote piek dreigen ook ziekenhuizen in de problemen te komen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws