"Manier van sterftes tellen door Covid-19 in België heeft grote impact op toerisme" Politiek
Politiek

"Manier van sterftes tellen door Covid-19 in België heeft grote impact op toerisme"

"Manier van sterftes tellen door Covid-19 in België heeft grote impact op toerisme"

De manier waarop België het aantal overlijdens door Covid-19 telt, wordt op termijn een probleem voor het toerisme. Dat zei minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) dinsdag in het Vlaams Parlement.

België staat in de tabellen van het aantal doden steevast in de top van de wereld. Dat komt omdat de overlijdens - ook de niet-bevestigde gevallen - uit de woonzorgcentra mee worden opgenomen in de dagelijkse rapportering.

“Eenmaal de grenzen weer open zijn, zal het gevecht om de toerist meer dan ooit spelen”, zei Demir. “Als België continu aan de top zit wat het sterftecijfer betreft, heeft dat een heel grote impact. Vanuit de sector wijst men ons erop dat wij het label krijgen van ‘high risk-country’. Dat is niet goed voor het imago dat je als toeristisch land wil hebben."

Enorm omzetverlies

Het omzetverlies voor de toeristische sector wordt nu op 1,9 miljard euro geschat. Met een reeks campagnes wil Toerisme Vlaanderen dat verlies beperken. In eerste instantie wordt er gericht op mensen uit eigen land. In een latere fase kan er weer naar mensen uit het buitenland gekeken worden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws