Zaterdag 15 Mei 2021 - 10:00   I   Foto: SBS  I   door Redactie

Julie Vermeire krijgt zware kritiek te slikken na 'Hit The Road Jacques'

Julie Vermeire krijgt zware kritiek te slikken na 'Hit The Road Jacques'

Ook Play 4 eert Jacques Vermeire - Vlaanderens bekendste komiek wordt eind mei 70 jaar - met een hommage. In ‘Hit The Road Jacques’, neemt Julie Vermeire haar papa enkele weken mee op een roadtrip doorheen Vlaanderen.

Ook mediawatcher van dienst Bram De Brabander keek naar ‘Hit The Road Jacques’, maar was duidelijk niet onder de indruk van uitlatingen als “Zo stom de vader, zo stom de dochter”, zo laat hij weten in Het Laatste Nieuws. “Of die uitspraak een grond van waarheid bevat, laat ik wijselijk in het midden, maar bovenstaande passage in de eerste 'Hit The Road Jacques' toonde in elk geval dat 'research doen' niet bovenaan op de to-dolijst stond van Julie”, klinkt het. 

"Hierdoor voelde de tour des Flandres die ze met papalief onderneemt naar aanleiding van z'n 70ste verjaardag vooral als een gemiste kans”, aldus De Brabander. “De ontmoetingen met belangrijke mensen uit het leven van Jacques waren oppervlakkig en onderling inwisselbaar en ook de dynamiek tussen vader en dochter zelf spatte niet van het scherm.” 

"Probeer nog maar eens in september"

“Dat Play4 zoveel aandacht aan de 70ste verjaardag van Vermeire spendeert, is trouwens best opmerkelijk - de grootste smoelentrekker van het land maakte de voorbije decennia vooral furore op VRT en VTM”, merkt De Brabander nog op. “’Hit The Road Jacques' lijkt dan ook eerder een pientere zet om nagelnieuw uithangbord Julie wat inlooptijd te geven."

"Aan charisma heeft de spring-in-'t-veld geen gebrek, maar inhoudelijk sputtert de motor dus nog wat. 'Probeer nog maar eens in september', zouden de leerkrachten van het vijfde zeggen”, besluit hij.

TAGS  I  Julie Vermeire  I  Jacques Vermeire  I  n365