Geen nieuwe stunt voor Finland tegen stug Rusland voetbal
voetbal

Geen nieuwe stunt voor Finland tegen stug Rusland

(Nog) geen historische kwalificatie voor de achtste finale van het EK voor de Finnen. De verrassende zege tegen Denemarken kreeg woensdagmiddag geen verlengstuk tegen Rusland.

Finland-Rusland 0-1

Pohjanpalo leek de Finnen nochtans een droomstart te bezorgen, maar hij stond enkele centimeters buitenspel bij zijn doelpunt. Een gemiste kans, want net voor de rust kon Miranchuk de ban dan toch breken voor de Russen met een knappe plaatsbal.

In de tweede helft deed Finland er alles aan om toch nog minstens een punt mee te graaien met vooral Teemu Pukki in de hoofdrol. Maar scoren lukte niet en aan de overkant moest de Finse doelman nog de 0-2 redden. Uiteindelijk bleef het bij een nipte zege voor de thuisploeg.

Een (meer dan?) schrale troost is dat Finland op basis van het doelsaldo in de stand nog altijd voor Rusland blijft staan. En dat kan bij de eindafrekening nog belangrijk zijn. Al zal dat normaal gezien altijd achter groepsleider België zijn. Toch?