-->

We zijn de greep op corona helemaal kwijt: “Deze vierde golf wordt de zwaarste”

We zijn de greep op corona helemaal kwijt: “Deze vierde golf wordt de zwaarste”
Vrijdag 12 November 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I  

De coronacijfers blijven onrustwekkend. Het aantal besmettingen stijgt nog steeds snel en ook de ziekenhuisopnames blijven toenemen. Op de dienst Intensieve Zorg krijgt men het dan ook steeds drukker.

"We kijken met lede ogen naar de stijgende cijfers”, zegt Dominique Benoit, diensthoofd IZ in het UZ Gent in Het Laatste Nieuws. “We weten wat eraan komt, dus we passen ons aan, maar deze vierde golf is zwaarder dan alle andere - het begin van de eerste golf even niet meegerekend.” 

“Er liggen hier gevaccineerde Covid-patiënten, er liggen hier ongevaccineerde Covid-patiënten, er liggen hier tal van andere patiënten: het is van alles tegelijk, terwijl we minder personeel dan voordien hebben”, aldus Benoit. “Heel wat mensen vallen uit: personeel dat in quarantaine moet, personeel dat hard gewerkt heeft tijdens de vorige golven en nu een burn-out heeft, en zelfs personeel dat er gewoon mee ophoudt.” 

Frustrerend

“Vooral verpleegkundigen hebben nu het gevoel dat deze vierde golf de druppel is die de emmer doet overlopen”, benadrukt Benoit. “Deze golf had je kunnen voorkomen, mocht iedereen gevaccineerd zijn. Helaas is een kwart (van de totale bevolking, nvdr.) dat niet en bezetten zij hier de helft van de Covid-bedden. Dat is niet alleen enorm frustrerend voor ons, maar vooral voor patiënten met andere aandoeningen die hun zorg uitgesteld zien. Zij zijn hier de dupe van”, besluit hij.

TAGS  I  corona  I  Covid