-->

'Frank Vandenbroucke wil nu ingrijpen'

'Frank Vandenbroucke wil nu ingrijpen'
Donderdag 25 November 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De coronacijfers blijven maar stijgen. Dat maakt dat de situatie steeds meer uit de hand dreigt te lopen.

Er gaan dan ook steeds meer stemmen op om het Overlegcomité vroeger samen te roepen. Volgens viroloog Marc Van Ranst komen er strengere maatregelen en zijn die ook nodig. Van Ranst heeft het over een lockdown light.

"Te vroeg voor conclusies"

Officieel staat het komende Overlegcomité pas gepland in januari. Het gevoel leeft evenwel dat we er met de huidige maatregelen niet zullen komen. De kans lijkt dan ook onbestaande dat het Overlegcomité nog zo ver van ons verwijderd is.

Volgens de krant De Morgen klinkt het in de omgeving van premier Alexander De Croo (Open VLD) dat het nog te vroeg is om al conclusies te trekken over de vorige maatregelen. Die zijn pas afgelopen zaterdag ingegaan. Er klinken echter ook andere geluiden in de Wetstraat.

Nerveuze Vandenbroucke

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dringt naar verluidt wel al aan op een nieuw overlegcomité. Dinsdagavond zat hij al samen met experts om de huidige situatie te bespreken. Vandenbroucke lijkt er ook sterk aan te twijfelen dat deze maatregelen zullen volstaan om het virus in te dijken.

Vandenbroucke maakte er al geen geheim van dat er mogelijk nog zal ingegrepen worden door het Overlegcomité. Dat vertelde hij aan Radio 1. "Ik vrees dat de trein niet zomaar stopt", klonk het toen. Ook het woord lockdown nam de minister toen al in de mond.

Het virus zit immers overal. Maandag werden het hoogste aantal besmettingen ooit geregistreerd. Voorlopig staat die teller al op 23.621 gevallen. Mogelijk worden er dat 25.000. Ook de ziekenhuisopnames blijven verder stijgen. De zorg komt steeds meer onder druk te staan.