De Clercq reageert op heisa rond Peeters: "Hij blijft een belangrijke rol spelen voor Open Vld" Politiek
Politiek

De Clercq reageert op heisa rond Peeters: "Hij blijft een belangrijke rol spelen voor Open Vld"

De Clercq reageert op heisa rond Peeters: "Hij blijft een belangrijke rol spelen voor Open Vld"

Gents burgemeester Matthias De Clercq is ervan overtuigd dat Christophe Peeters een belangrijke rol zal blijven spelen binnen de Gentse Open Vld. De Gentse Liberalen hadden onverwacht besloten om Peeters niet opnieuw te benoemen als schepen.

Na een stemming van het partijbestuur viel Christophe Peeters uit de boot als schepen in de nieuwe Gentse coalitie. Sommige Gentse partijkopstukken vinden dat hij "meedogenloos" aan de kant werd geschoven. Alle ex-schepenen van de laatste 30 jaar eisten in een brief aan Matthias De Clercq en partijvoorzitter Gwendolyn Rutten dat het schepenambt toch naar Christophe Peeters zou gaan.

"Publieke uitspraken en aanvallen dienen de Gentenaars en de partij niet", zegt burgemeester De Clercq in reactie op de brief bij VRT NWS. "Het bestuur van Open VLD Gent heeft Sofie Bracke en Sami Souguir aangeduid al schepenen voor de stad Gent. Ik ga mij als burgemeester samen met hen en met mijn voltallige ploeg vanaf volgende week met elke vezel in mij inzetten voor mijn stad."

"Ik ben ervan overtuigd dat Christophe Peeters een prominente rol zal blijven spelen in onze partij en zal me daartoe ook engageren", vertelt De Clercq. Welke politieke rol Peeters dan zal krijgen, wil De Clercq "intern bespreken". "Een van de opties zijn de parlementsverkiezingen in mei", zegt hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws