Bloedbad in Canada: 51-jarige man verkleedt zich als politieagent en schiet 16 mensen dood Royalty
Royalty

Bloedbad in Canada: 51-jarige man verkleedt zich als politieagent en schiet 16 mensen dood

Bloedbad in Canada: 51-jarige man verkleedt zich als politieagent en schiet 16 mensen dood

Een 51-jarige man die zich als politieagent vermomde, heeft in de Canadese plaats Portapique zeker zestien mensen doodgeschoten. Onder hen is een politieagent. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een schietpartij. Meerdere mensen raakten hierdoor gewond. De schutter wist in eerste instantie te ontkomen. De achtervolging eindigde twaalf uur later bij een tankstation in Enfield. Een agente kwam hierbij om het leven.

In eerste instantie werd melding gemaakt van tien doden, maar woordvoerder Daniel Brien van de RCMP (de politie in Canada) zei toen al niet uit te sluiten dat er nog meer slachtoffers zouden zijn. Met 17 dodelijke slachtoffers ,inclusief de schutter, gaat het om de dodelijkste schietpartij ooit in Canada.

Goed voorbereid

Over het motief van de dader bestaat nog veel onduidelijkheid. Hij was verkleed als politieagent en reed rond in een wagen die vermomd was als politiewagen. “Het feit dat hij gekleed was in politiekleding en in een omgebouwde politieauto reed, betekent dat hij zijn acties goed had voorbereid’’, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws