Ook volgend schooljaar zal niet normaal verlopen: “Er komen nieuwe pieken, er zal dus opnieuw schoolwerk moeten worden ingehaald” Royalty
Royalty

Ook volgend schooljaar zal niet normaal verlopen: “Er komen nieuwe pieken, er zal dus opnieuw schoolwerk moeten worden ingehaald”

Ook volgend schooljaar zal niet normaal verlopen: “Er komen nieuwe pieken, er zal dus opnieuw schoolwerk moeten worden ingehaald”

Omdat de scholen hun deuren nog zeker twee weken gesloten houden, wordt vanaf vandaag begonnen met preteaching. Pedagoog en onderzoeker Pedro De Bruyckere zegt dat in een ideale wereld alle scholen zouden opengaan.

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat de veiligheid van de leerlingen, leerkrachten en iedereen in het onderwijs gegarandeerd kan worden voordat dat gebeurt. “We moeten woekeren met de plaatsen”, zegt De Bruyckere in ‘Het Journaal’. Verwacht wordt dat de basisscholen als eerste weer zullen opengaan.

Zomerklassen zouden een van de middelen kunnen zijn om leerlingen die een achterstand hebben opgelopen, te ondersteunen. Op dit moment is het idee om die zomerscholen vrijwillig te maken. “Maar ik merk dat sommige scholen daar ook al wat moeite mee hebben, omdat je dan misschien niet terechtkomt bij de kinderen die dit het meeste nodig hebben”, aldus De Bruyckere.

Geen eenvoudig schooljaar

Bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en de OESO werd het idee geopperd om het schooljaar te verlengen, of de vakantie in te korten. “Ikzelf ben daar heel voorzichtig in, want we moeten één ding weten: volgend schooljaar zal ook geen eenvoudig schooljaar worden, met nieuwe pieken en nieuw werk om in te halen. Daarbovenop zitten we ook nog met andere hervormingen”, besluit De Bruyckere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws