KMI kondigt code oranje af, ook Frank Deboosere komt met ernstige waarschuwing Royalty
Royalty

KMI kondigt code oranje af, ook Frank Deboosere komt met ernstige waarschuwing

KMI kondigt code oranje af, ook Frank Deboosere komt met ernstige waarschuwing

Weerman Frank Deboosere waarschuwt voor zeer felle onweders vandaag. Het KMI kondigt zelfs code oranje af voor deze namiddag.

Deboosere heeft het over een "potentieel gevaarlijke situatie". Vandaag zijn er op verschillende plaatsen opklaringen. In het westen van het land alsook in de Ardennen is er soms meer bewolking mogelijk met kans op een buitje. In de loop van de namiddag verwachten we vanaf het zuiden felle onweders met lokaal zeer veel regen op heel korte tijd."

"De onweders kunnen ook gepaard gaan met hagel en felle windstoten. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 25 of 26 graden elders. De wind is in het binnenland eerst zwak uit oost tot noordoost. Later wordt hij meestal matig uit noordelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee wordt de wind matig uit noordelijke richtingen.

Ook vanavond onweer

Vanavond verwachten we nog felle onweders met zeer veel neerslag op korte tijd, hagel en kans op lokale windstoten. In de loop van de nacht neemt de intensiteit van de onweersbuien af. Op sommige plaatsen vormt er zich opnieuw nevel of mist. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen en in de regio rond Luik. De wind waait in de westelijke helft matig uit het noorden, terwijl in de oostelijke helft van het land de wind meestal zwak uit veranderlijke richting waait.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws