Slachtoffer van groepsverkrachting (14) kreeg te horen dat er geen plaats was in ziekenhuis: "Twee dagen voor haar therapie stapte ze uit het leven" Royalty
Royalty

Slachtoffer van groepsverkrachting (14) kreeg te horen dat er geen plaats was in ziekenhuis: "Twee dagen voor haar therapie stapte ze uit het leven"

Slachtoffer van groepsverkrachting (14) kreeg te horen dat er geen plaats was in ziekenhuis: "Twee dagen voor haar therapie stapte ze uit het leven"

Het 14-jarig meisje dat het slachtoffer werd van een groepsverkrachting in Gent heeft vorige maand gespecialiseerde hulp gezocht in het UZ Gent, omdat ze op zoek was naar zichzelf. Ze kreeg volgens haar vader te horen dat er geen bedden vrij waren.

"Zijn dochter was op zoek naar haar identiteit als tiener. Ze had de identiteitsproblemen van een puber. Zij had daar met hem over gepraat. Hij is op 2 mei met zijn dochter naar de huisarts geweest", legt advocaat Jef Vermassen, die de vader van het slachtoffer bijstaat, uit aan Het Nieuwsblad.

"Enkele dagen later is hij naar het ziekenhuis gegaan met de vraag om haar op te nemen. Maar daar, in het ziekenhuis, hebben ze gezegd dat er maar één bedje maar beschikbaar was en dat ze niet konden helpen. Ze hebben toen wel een lijst gegeven van centra waar ze therapie kon volgen.”

“De 21ste mei zou uiteindelijk een therapie starten, maar twee dagen eerder stapte zijn dochter uit het leven. De papa blijft daardoor met het gevoel zitten van: Als ze haar toen hadden opgenomen, was dit allemaal niet gebeurd.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws