'Charles De Ketelaere verlaat AC Milan al na één seizoen voor énorme transfersom' Sport
Sport

'Charles De Ketelaere verlaat AC Milan al na één seizoen voor énorme transfersom'

'Charles De Ketelaere verlaat AC Milan al na één seizoen voor énorme transfersom'

De Belgische beloftenploeg rekent op Charles De Ketelaere tijdens het EK U21, waar hij hoopt zijn teleurstellende eerste seizoen bij AC Milan achter zich te laten. De aanvaller wordt echter al gelinkt aan een mogelijk vertrek uit San Siro.

Ondanks zijn status als duurste zomeraanwinst kon hij niet aan de hoge verwachtingen voldoen. In 40 wedstrijden, voornamelijk als invaller, scoorde hij geen doelpunt en gaf hij slechts één assist. Het geduld binnen de club lijkt op te raken.

Er werd aanvankelijk gesuggereerd dat De Ketelaere gewoon meer tijd nodig had om zich aan te passen, zoals eerder het geval was bij spelers als Sandro Tonali en Rafael Leao. Echter beweren Italiaanse bronnen dat coach Stefano Pioli heeft aangegeven dat De Ketelaere niet in zijn plannen voor het volgende seizoen voorkomt. Bovendien zijn Paolo Maldini en Ricky Massara, die betrokken waren bij zijn komst, niet langer aanwezig bij de club. Een vertrek lijkt dus steeds waarschijnlijker.

Hoge som

Milan zou de voorkeur geven aan een definitieve transfer in plaats van een huurovereenkomst, maar verwacht wel een transfersom van ongeveer 28 à 29 miljoen euro. Het is echter onduidelijk of er een andere club bereid is om zo'n bedrag te betalen voor De Ketelaere. Als er geen kandidaat wordt gevonden, krijgt hij mogelijk nog een kans om zijn situatie bij Milan te verbeteren.

3 claps
2 bezoekers

Populair

Laatste nieuws