'RSCA zit in vieze papieren en riskeert transferverbod van meer dan een jaar' Sport
Sport

'RSCA zit in vieze papieren en riskeert transferverbod van meer dan een jaar'

'RSCA zit in vieze papieren en riskeert transferverbod van meer dan een jaar'

RSC Anderlecht zit in vieze papieren. Er hangt paars-wit een transferverbod van meer dan een jaar boven het hoofd. De aanleiding daarvoor? De transfer van Frank Acheampong.

Anderlecht verkocht Acheampong in 2017 aan het Chinese Tianjin Teda. De Ghanees werd eerst voor een som van 2 miljoen euro verhuurd en later definitief verkocht voor nog eens 3,5 miljoen euro.

Buriram United, de gewezen werkgever van Acheampong, bleef echter verweesd achter. De Thaise club had recht op 15% bij een doorverkoop, maar liep door de constructie die Anderlecht en Tianjin Teda opzetten flink wat geld mis.

Transferverbod van 3 mercato's?

Buriram diende een klacht in bij de FIFA en kreeg op 11 augustus gelijk van de wereldvoetbalbond. Sport/Voetbalmagazine weet dat Anderlecht sindsdien 45 dagen de tijd heeft om 425.000 euro over te maken op de bankrekening van Buriram United.

Doet het dat niet, kan het een transferverbod voor de 3 volgende mercato's krijgen. RSCA zou dan meer dan een jaar geen inkomende transfers mogen realiseren. En dat zou toch een drama zijn voor de Brusselaars.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws