Lidl ligt zwaar onder vuur: "Dit is misleidend en niet correct voor de klanten" Binnenland
Binnenland

Lidl ligt zwaar onder vuur: "Dit is misleidend en niet correct voor de klanten"

Lidl ligt zwaar onder vuur: "Dit is misleidend en niet correct voor de klanten"

Lidl heeft onlangs een controverse veroorzaakt met zijn wekelijkse prijsvergelijkingen van groenten en fruit, die beweren dat zij consistent lagere prijzen bieden dan hun concurrenten.

In hun voorbije foldercampagne claimt Lidl lagere prijzen te hebben dan Colruyt, Aldi, Carrefour, Delhaize en Albert Heijn, met percentages die variëren van 0,01% tot 23,42%. Deze vergelijkingen worden ondersteund door details op Lidl's website, inclusief adressen en productlijsten.

Concurrenten hebben echter kritiek op de campagne en noemen deze "misleidend en niet correct". Delhaize bekritiseert dat Lidl geen rekening houdt met kwaliteitsverschillen, terwijl Aldi beweert dat Lidl prijzen tijdelijk verlaagt tijdens de prijsopnames. Ook Colruyt, bekend om zijn laagsteprijsgarantie, betwist de geldigheid van Lidl’s vergelijkingen, wijzend op het niet altijd vergelijken van identieke producten.

Lidl verdedigt de campagne stevig. "We begrijpen dat concurrenten onze campagne nauwgezet opvolgen", zegt Lidl-woordvoerster Isabelle Colbrandt, "maar wij voeren alles grondig uit."

Een onafhankelijke prijsvergelijking uitgevoerd door een krant stelt echter dat Colruyt, en niet Lidl, over het algemeen de goedkoopste aanbieder van groenten en fruit is, gevolgd door Aldi, terwijl Albert Heijn, Carrefour en Delhaize beduidend duurder zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws