Ann Van Elsen praat openhartig over haar echtscheiding: "Heb me heel alleen gevoeld" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Ann Van Elsen praat openhartig over haar echtscheiding: "Heb me heel alleen gevoeld"

Ann Van Elsen praat openhartig over haar echtscheiding: "Heb me heel alleen gevoeld"

Ruim tien jaar geleden ging Ann Van Elsen uit elkaar met haar man, ex-voetballer Gunther Van Handenhoven, de papa van haar eerste dochter June (13). Intussen is de JOE-presentatrice al vijf jaar gelukkig getrouwd met haar echtgenoot Filip, met wie ze een dochtertje Jackie-Lou (7) heeft. Maar in Story blikt Ann nog even terug op de moeilijke periode van haar scheiding.

Ann Van Elsen heeft de handen in elkaar geslagen met Ellemieke Vermolen voor de gloednieuwe podcast ‘Go with the flow’. Daarin leggen ze een BV tijdens een boottochtje telkens enkele levensvragen voor, vragen waar de twee vriendinnen zelf ook graag bij stilstaan. Geen enkel thema is taboe. Neem nu echtscheidingen bijvoorbeeld, iets waar beide dames over kunnen meespreken.

Ann heeft die moeilijke periode zelf behoorlijk snel een plaats kunnen geven.Ik denk dat scheiden vandaag geen trauma meer hoeft te zijn. Kinderen van gescheiden ouders zijn lang niet meer de enigen, dus ze voelen zich minder anders dan andere kinderen”, denkt de radiostem erover in Story. “Veel ouders weten vaak hoe het voelt om als kind een scheiding te beleven omdat ze hetzelfde hebben meegemaakt. Dat ik zelf uit een gescheiden gezin kom, heeft me geholpen om het goed te doen.”

Therapie

Achteraf gezien vindt Ann dat “die bladzijde op de best mogelijke manier is omgedraaid”. Daarvoor ging ze dan ook regelmatig aankloppen bij een psycholoog, en nog. “Gewoon om mezelf beter te leren kennen. Als je voelt dat er bepaalde zaken in je leven niet kloppen, is het fijn om er met iemand over te reflecteren”, bedenkt de ex-Miss België zich. “Het lijkt me een gezonde manier om met jezelf om te gaan. Na mijn scheiding heb ik me weleens alleen gevoeld in die situatie, omdat mijn vrienden op een andere koers zaten”, aldus de presentatrice.

Populair

Laatste nieuws