Kenji Gooris ging door erg moeilijke periode: "Heel lastig"

240212kenjishaniagoorisinstagram 2
Shania Gooris is een tijdje bij haar grootouders gaan inwonen nadat haar bobonne, Carmen Pfaff, een hersenbloeding kreeg. Maar daar had haar broer Kenji Gooris het blijkbaar bijzonder moeilijk mee.
Shania Gooris trok na afgelopen zomer een poosje in bij haar grootouders. "Ja, ik heb dat een tijdje gedaan omdat opa elke dag in zijn museum moest zijn (Jean-Marie Pfaff opende een pop-upmuseum in Beveren naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag, red.). Ik zat daar ook op mijn gemak om te studeren. En het was beter dat ik even bij hen ging inwonen, want dan was oma niet alleen tijdens haar revalidatie, ik voelde me zelf ook geruster dan", vertelt Shania in Dag Allemaal.
"Als ze boodschappen moest doen, kon ik meegaan", legt ze uit. "Ook toen we in Japan waren, belden we twee keer per dag naar huis om te informeren hoe het ging. Mocht er iets geweest zijn met bobonne, dan had niemand ons kunnen tegenhouden en waren we op de eerste vlucht naar België gesprongen. Maar het was allemaal oké", aldus Shania.

Beste vriendin

Toch had Kenji het wel moeilijk met het vertrek van zijn zus. "Ja, toch wel. Het was veel stiller in huis. Je merkt dat direct, als je van vier naar drie personen gaat in een gezin. Toen Shania bij bobonne woonde, heb ik haar wel eens gebeld om te vragen of ik haar kamer mocht hebben. 'Ik kom wel terug, hoor', zei ze toen snel. Maar eerlijk: ik vond het heel lastig dat Shania weg was", geeft hij toe. "Shania is gewoon mijn beste vriendin", aldus Kenji. Dat beaamt Shania. "We werken weleens op elkaars systeem, maar echt zwaar ruziemaken hebben we nooit gedaan."